خبرنگاران هرات پوشش خبری سفر رئیس جمهور به این ولایت را تحریم کردند

 

۲ دلو ‍۱۳۹۹

هرات- خبرنگاران هرات پوشش خبری سفر محمد اشرف غنی رئیس جمهور به این ولایت را به دلیل خودداری رئیس جمهور از گفتگو و دیدار با خبرنگاران، تحریم کردند.

محمد اشرف غنی رئیس جمهور امروز در رأس هیأتی از مقام‌های دولتی به هرات سفر کرده است. خبرنگاران معترض می‌گویند در برنامه رئیس جمهور دیدار با خبرنگاران گنجانده نشده است تا آن‌ها ضمن طرح سؤال‌های مرتبط، مشکلات روز افزون خود از جمله در زمینه امنیتی و افزایش محدودیت در دسترسی به اطلاعات را نیز با او در میان بگذارند اما محمد اشرف غنی از گفتگوی-هر چند کوتاه- با خبرنگاران خودداری کرده است.

عبدالقیوم پدرام قاضی‌زاده، نماینده مرکز خبرنگاران افغانستان در هرات می‌گوید که چند روز پیش برنامه سفر رئیس جمهور از سوی اداره محلی با خبرنگاران شریک شده بود و در حالی که دیدر با اقشار مختلف مردم مد نظر گرفته شده بود اما هیچ برنامه‌ای برای دیدار و گفتگو با خبرنگاران گنجانده نشده بود.

وی گفت:" ما اعتراض کردیم و در واکنش، سخنگوی اداره محلی گفت که به شماری از خبرنگاران اجازه داده می شود تا در میدان هوایی برای پوشش جریان ورود هیأت و برنامه نام‌گزاری میدان هوایی به نام خواجه عبدالله انصاری حضور داشته باشند اما متاسفانه به خبرنگاران تنها به شکل محدود و سفارشی اجازه تصویربرداری داده شد و بدون این‌که اجازه بدهند سؤال های خود را از رئیس جمهور بپرسند، از آن‌ها خواستند میدان را ترک کنند."

پدرام افزود:" امروز رئیس جمهور دیدارهایی با اقشار مختلف مردم داشته است اما به خبرنگاران اجازه پوشش این دیدارها را ندادند و قرار شد که معاون سخنگوی رئیس جمهور کنفرانس خبری داشته باشد؛ ما دوباره اعتراض کردیم که وقتی خبرنگاران را محدود می‌سازید و صدا و مشکلات ما را نمی‌شنوید، برای ما کارهای تشریفاتی هیآت اهمیت ندارد و پوشش خبری این سفر را تحریم کردیم."

مطابق با ماده دوم و چهارم قانون رسانه‌های همگانی افغانستان، دولت به حمایت از خبرنگاران و رسانه ها و فراهم زمینه مناسب کاری برای آن ها و تقویت این روند مکلف است و هیچ مقام دولتی نمی تواند فعالیت خبرنگاران/رسانه ها را محدود کند. حق دسترسی به اطلاعات در قانون دسترسی به اطلاعات نیز به صراحت تصریح شده است.

در چند سال گذشته، موارد مشابه آن چه که امروز در هرات اتفاق افتاد در جریان برخی از سفرهای رئیس جمهور به ولایات مختلف تکرار شده است.

مرکز خبرنگاران افغانستان با ابراز نگرانی از ادامه این وضعیت، از رئیس جمهور می‌خواهد به عنوان شخص اول کشور در اجرای قانون پیشگام شود و اجازه ندهد روند به حاشیه راندن رسانه های آزاد، محدودیت در دسترسی به اطلاعات و خودداری از پاسخ گویی مقام‌های دولتی به یک فرهنگ تبدیل شود.

مرکز خبرنگاران افغانستان به این باور است که فعالیت آزاد خبرنگاران و پاسخ گویی مقام های دولتی در هر پٌستی که باشند، یک ضرورت مبرم در یک نظام مردم سالار است و چشم پوشی بر این وضعیت آن هم از سوی کسانی که خود را مدافع حقوق مردم می دانند، به قانون گرایی و نظام مبتنی بر قانون را به شدت ضربه می‌زند.