۲۱ عقرب ۱۴۰۳
خوست- رادیو خصوصی «ژمن» در خوست که پنج روز قبل به اتهام وجود موسیقی در پس زمینه یکی برنامههایش از سوی اداره امر به معروف این ولایت بسته شده بود، اجازه فعالیت بدست آورد. مرکز خبرنگاران افغانستان ضمن استقبال از بازگشایی رادیو ژمن، بستن آن را در این مدت نقض صریح حقوق یک رسانه آزاد میداند که نباید صورت میگرفت.
یک منبع محلی در ولایت خوست که موضوع را از نزدیک پیگیری کرده است به مرکز خبرنگاران افغانستان گفت که دفتر رادیو ژمن حوالی ساعت ۲ بعد از ظهر امدروز بازگشایی شد. به گفته وی اداره امر به معروف بعد از متعهد شدن مسؤلان رادیو ژمن به رعایت دستور این اداره مبنی نشر نکردن موسیقی، اجازه یافته است فعالیتاش را از سر بگیرد.
دفتر رادیو ژمن روز ۱۶ عقرب از سوی کارمندان اداره امر به معروف خوست "مهر و لاک" شد. رادیو ژمن متهم شده بود که در در پسزمینه یک برنامه صبحگاهی که در زمینه مسائل اجتماعی روز این ولایت تهیه کرده بود، موسیقی استفاده کرده است.
در ماه جاری سه رادیو در خوست به دلیل رعایت نکردن محدودیتهای وضع شده از سوی امر به معروف بسته شده است. در ۱۰ عقرب رادیو غرغشت به اتهام نشر موسیقی در پس زمینه یکی از برنامههایش بسته شد و بعد از سه روز با سپردن تعهدنامه کتبی مبنی بر رعایت دستور اداره امر به معروف، بازگشایی شد اما رادیو آموزشی«لونگ» که به اتهام نشر موسیقی و تماس تلفنی دختران بسته شده بود، همچنان غیرفعال است.
نمایندگان نهادهای امر به معروف، اطلاعات و فرهنگ، فرماندهی امنیه و استخبارات خوست، روز ۵ عقرب در نشستی، نشر موسیقی-حتی به شکل خفیف در پس زمینه اعلانات و یا آگهیها- را به صورت مطلق ممنوع اعلام کردند.
رادیو ژمن یک رادیوی خصوصی است که هفت سال قبل در خوست ایجاد شد. این رادیو برنامههای سیاسی، دینی، اجتماعی، ورزشی و آموزشی تهیه و نشر میکند و افزون برخوست در برخی مناطق ولایت پکتیا نیز قابل دسترس است.
مرکز خبرنگاران افغانستان ضمن استقبال از بازگشایی رادیو ژمن، بستن آن را به مدت پنج روز، نقض صریح حقوق حقوق بنیادی یک رسانه آزاد میداند. مرکز خبرنگاران افغانستان نسبت به تشدید فشارها بر رسانهها مبنی بر پذیرش اینگونه محدودیتهای غیر منطقی و خودسانسوری شدید، نگرانی جدی خود را ابراز میکند. مرکز خبرنگاران افغانستان از مقامهای تصمیم گیرنده طالبان میخواهد اجازه بدهند رسانهها در راستای حقوق حرفهایشان و بر مبنای قانون رسانههای همگانی کشور فعالیت داشته باشند.
مطابق با قانون رسانههای همگانی که حکومت طالبان نیز آن را قابل اجرا دانسته است، خبرنگاران و رسانهها در انجام کارهای حرفهای خود آزاد هستند و مسؤلان نباید در کار آنها محدودیت خلق کرده و یا آنان را تهدید کنند، بلکه باید از آنها حمایت کنند.