نشست دادخواهی در مورد امنیت خبرنگاران و رسانه‌ها در مزارشریف برگزار شد

 

۲۵ قوس ۱۳۹۸

مزارشریف- نشست دادخواهی مرکز خبرنگاران افغانستان در مورد امنیت خبرنگاران و رسانه‌ها و پایان دادن به فرهنگ معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران در مزارشریف برگزار شد.

 

حبیب الله نجفی زاده، نماینده مرکز خبرنگاران افغانستان در ولایت بلخ می‌گوید این برنامه بخشی از برنامه جامع این نهاد است که قرار است بخاطر کمک به ارتقاء سطح امنیت خبرنگاران و رسانه‌ها عملی در مراکز همه هشت حوزه کشور برگزار شود.

وی افزود که در این نشست که با حضور اعضای کمیته مشترک ولایتی تامین امنیت و مصونیت رسانه ها برگزار شد، وضعیت خبرنگاران و رسانه‌های خبری در ولایت بلخ مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گفته نماینده مرکز خبرنگاران افغانستان، ولایت بلخ از جمله ولایاتی که است که رسانه‌های آن در کنار مشکلات اقتصادی ناشی از کاهش اعلانات تجارتی، محدودیت در دسترسی به اطلاعات و مسائل مالیاتی، با مشکلات و چالش‌های امنیتی نیز مواجه هستند.

نجفی زاده خاطر نشان کرد که شرکت کنندگان این نشست با ابراز نگرانی از ادامه این وضعیت، نظرها و پیشنهادهای خود را در زمینه بهبود وضعیت کاری برای رسانه‌ها و خبرنگاران در این ولایت بیان کردند و از اداره محلی خواستند برای کاهش میزان مشکلات و چالش‌های جامعه رسانه‌ای این ولایت به ویژه پرونده‌های خشونت علیه خبرنگاران و قربانیان جامعه رسانه‌ای برنامه واضح و عملی را روی دست بگیرد.

منیر فرهاد، سخنگوی والی بلخ در این نشست گفت که تامین امنیت و مصونیت خبرنگاران و رسانه‌ها از الویت های کاری کمیته مشترک امنیت و مصونیت در ولایت بلخ است و اداره محلی مطابق با مسؤلیتی که در این زمینه دارد از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نمی‌کند.

قاضی حول الدین، رئیس دیوان امنیت عامه محکمه استیناف ولایت بلخ با اشاره به شکایت خبرنگاران این ولایت در زمینه کم کاری نهادهای دولتی بلخ در رسیدگی به پرونده‌های خشونت علیه خبرنگاران گفت:" ما مصمم هستیم به این شکایات رسیدگی کنیم."

وی افزود:" هیچ نهادی حق ندارد دوسیه‌ها را حفظ کند ما جزئیات پرونده‌های خبرنگاران به ویژه کشته شدگان در بلخ را از سارنوالی مطالبه خواهیم کرد و آن‌ها را پیگیری خواهیم کرد."

بر پایه گزارش مرکز خبرنگاران افغانستان، از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۸هجری خورشیدی، افزون بر بیش از یک هزار مورد خشونت فیزیکی، تهدید، فشار و ارعاب خبرنگاران، حدود ۱۰۹ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای نیز در مناطق مختلف کشور جان خود را از دست داده اند که از این تعداد، ۴ مورد آن در حوزه شمال( ۲ در بلخ، ۱ در فاریاب، ۱ در جوزجان)  بوده است.

جمشید رسولی سخنگوی لوی سارنوالی به مرکز خبرنگاران افغانستان گفت که از مجموع خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای کشته شده، پرونده‌های شش تن از جمله یک تن از خبرنگاران کشته شده در بلخ( پلوشه توخی) از سوی محاکم نهایی شده و عاملان آن‌ها برای تطبیق مجازات در زندان بسر می برند.