۲۰ قوس ۱۳۹۸
مزار شریف- برنامه آموزشی تدوین پالیسی امنیتی برای رسانههای خبری ولایت بلخ که به منظور کمک به ارتقاء امنیت رسانههای خبری وکارمندان آنها روی دست گرفته شده بود، به پایان رسید.
احمد قریشی رئیس اجرایی مرکز خبرنگاران افغانستان میگوید این برنامه آموزشی جزو یک برنامه جامع مرکز خبرنگاران افغانستان میباشد که قبل از این در ولایت کندز اجرار شده و قرار است در مراکز شش حوزه دیگر کشور(بامیان، هرات، قندهار، خوست، جلالآباد، کابل) نیز عملی شود.
به گفته وی، برنامه مذکور شامل دورههای آموزشی امنیت خبرنگاران و پالیسی امنیتی رسانههای خبری، نشست مشورتی با علمای دینی، متنفذین محلی و جامعه مدنی، و نشست دادخواهی برای امنیت و مصونیت خبرنگاران و رسانهها با مسؤلان محلی میباشد.
قریشی افزود که دوره آموزشی مدیران رسانهها بر مبنای کتاب رهنمای پالیسی امنیتی رسانهها اجرا می شود که از سوی مرکز خبرنگاران افغانستان در بخشهای امنیت فیزیکی، آنلاین و دیجیتال و امنیت روانی می باشد، تهیه شده است.
حبیب الله نجفی زاده، نماینده مرکز خبرنگاران افغانستان در ولایت بلخ گفت که در این دوره آموزشی سه روزه ۱۵ تن از مدیران مسؤل رسانههای خبری ولایت بلخ شرکت کردند.
وی افزود:" ما بعد از پایان این برنامه آموزشی با مدیران مسؤل رسانه ها در ارتباط هستیم و با هر رسانه بخاطر ساخت پالیسی امنیتیاش مطابق با اولویت های امنیتی آن همکاری میکنیم."
بر پایه معلومات مرکز خبرنگاران افغانستان، از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۸هجری خورشیدی، افزون بر بیش از یک هزار مورد خشونت فیزیکی، تهدید، فشار و ارعاب خبرنگاران، حدود ۱۰۹ خبرنگار و کارمند رسانهای نیز در مناطق مختلف کشور جان خود را از دست داده اند که از این تعداد، ۴ مورد آن در حوزه شمال( ۲ در بلخ، ۱ در فاریاب، ۱ در جوزجان) بوده است.
احمد قریشی رئیس اجرایی مرکز خبرنگاران افغانستان میگوید که افزون بر نبود امنیت، معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران نیز به شکل مایوس کنندهای به یک فرهنگ تبدیل شده است و عرصه کار حرفه ای را برای خبرنگاران تنگتر کرده است. به گفته وی تا اکنون عدالت تنها در مورد شش قضیه از مجموع خبرنگاران و کارمندان رسانهای جان باخته تامین شده است و کندی در روند رسیدگی به این قضایا تاثیر منفی بر امنیت خبرنگاران و رسانهها در کشور گذاشته است.