۱۰ قوس ۱۳۹۸
کندز- برنامه آموزشی ارتقاء امنیت خبرنگاران حوزه شمال شرق که با شرکت خبرنگارانی از ولایات بدخشان، تخار، بغلان و کندز در شهر کندز برگزار شده بود به پایان رسید.
احمد قریشی رئیس اجرایی مرکز خبرنگاران افغانستان میگوید این برنامه آموزشی جزو یک برنامه جامع مرکز خبرنگاران افغانستان میباشد که در راستای ارتقاء امنیت خبرنگاران و رسانههای خبری کشور راه اندازی شده است.
به گفته وی، برنامه مذکور در بخشهای توزیع و تشریح کتاب آموزشی رهنمای امنیت خبرنگاران، تبادل تجارب خبرنگاران با یکدیگر، جمعآوری نظرها و پیشنهادهای شرکت کنندگان، و دادخواهی برای تامین امنیت خبرنگاران و پایان دادن به معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران، عملی شده است.
قریشی افزود که کتاب رهنمای امنیت خبرنگاران در بخشهای امنیت فیزیکی، آنلاین و دیجیتال و امنیت روانی تهیه شده است.
رحمت الله همنوا، نماینده مرکز خبرنگاران افغانستان در ولایت کندز گفت که در این دوره آموزشی پنج روزه ۲۵ تن از خبرنگاران از ولایات حوزه شرق از جمله بدخشان، تخار، بغلان و کندز که در شهر کندز برگزار شده بود شرکت کردند.
به گفته همنوا، بخشی از این برنامه با حضور همه شرکت کنندگان و بخشی دیگر در دفاتر رسانهها اجرا شده است و قرار است در هفت حوزه دیگر کشور(شمال، مرکز، جنوب، جنوب شرق، شرق، غرب و کابل) در چهار ماه آینده اجرا شود.
بر پایه معلومات مرکز خبرنگاران افغانستان، از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۸هجری خورشیدی، افزون بر بیش از یک هزار مورد خشونت فیزیکی، تهدید، فشار و ارعاب خبرنگاران، حدود ۱۰۹ خبرنگار و کارمند رسانهای نیز در مناطق مختلف کشور جان خود را از دست داده اند که از این تعداد، ۱۲ مورد آن در حوزه شمال شرق( ۷ در تخار، ۳ در کندز، ۲ در بغلان) بوده است.
رئیس اجرایی مرکز خبرنگاران افغانستان میگوید که افزون بر نبود امنیت، معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران نیز به شکل مایوس کنندهای به یک فرهنگ تبدیل شده است و عرصه کار حرفه ای را برای خبرنگاران تنگتر کرده است. به گفته وی اکثر عاملان و یا سازمان دهندهگان جرایم علیه خبرنگاران در کشور از مجازات معاف بوده و عدالت تنها در مورد شش قضیه از مجموع خبرنگاران و کارمندان رسانهای جان باخته تامین شده است.