نسخه چاپی نخست اطلاعات شهر به تازگی در قطع روزنامه و در چهار صفحه به صورت رنگی در دو هزار نسخه چاپ و به طور رایگان در فیضآباد و 15 ولسوالی از مجموع 28 ولسوالی بدخشان توزیع شد.
8 ثور 1403
فیضآباد، بدخشان- در نبود هیچ نشریه خصوصی چاپی در بدخشان، نخستین شماره نشریه «اطلاعات شهر» در این ولایت از چاپ برآمد. مرکز خبرنگاران افغانستان با درنظرداشت توقف فعالیت نشریههای چاپی در بدخشان بعد از سقوط نظام جمهوری، از آغاز فعالیت اطلاعات شهر به عنوان اقدامی در جهت احیاء نشریههای خصوصی و آزاد در این ولایت استقبال میکند.
فخرالدین قاریزاده، مدیر مسؤل اطلاعات شهر به مرکز خبرنگاران افغانستان گفت:« تمام تمرکز ما بر پوشش رویدادهایی است که بر زندگی مردم پیوند مستقیم دارند. با تولید خبر، گزارشهای تحلیلی و تحقیقی و مقالهها و تبصرهها در حوزههای حقوق بشر، خشونت علیه زنان و کودکان، اجتماع، فرهنگ، دانش، اقتصاد و محیط زیست در پی آن هستیم که وضعیت زندگی مردم را بهبود ببخشیم و با بازتاب صدای آنان بتوانیم در جهت رفع مشکلات و چالشهایشان مفید واقع گردیم.»
وی افزود که نسخه چاپی نخست اطلاعات شهر به تازگی در قطع روزنامه و در چهار صفحه به صورت رنگی در دو هزار نسخه چاپ شد و به طور رایگان در فیضآباد و 15 ولسوالی از مجموع 28 ولسوالی بدخشان توزیع شده است. قاریزاده خاطر نشان کرد که قرار است نسخه چاپی اطلاعات شهر هر ماه چاپ و توزیع شود اما فعالیت این نشریه در فضای مجازی به طور شبانهروزی است و رویدادها و موضوعهای خبری ولایت بدخشان از طریق وبسایت و صفحه فیسبوک آن بازتاب داده میشود.
دفتر اطلاعات شهر در شهر جدید فیضآباد مرکز ولایت بدخشان میباشد. به گفته مدیر مسؤل اطلاعات شهر، در حال حاضر 10 تن به طور رضاکار از جمله شش زن و چهار مرد با این نشریه همکاری دارند.
حکمتالله محمدی، آمر اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت بدخشان گفت که اکنون تنها یک نشریه چاپی دولتی به نام جریده بدخشان در این ولایت فعالیت دارد که هر دو هفته چاپ میشود. وی گفت که ماهنامه اطلاعات شهر نخستین نشریه چاپی خصوصی میباشد که بعد سقوط حکومت جمهوری در بدخشان ایجاد شده است.
به گفته محمدی، تا قبل از سقوط نظام جمهوری و بازگشت ، 11 نشریه چاپی در این ولایت فعالیت داشت اما همه آنها به دلیل «مشکلات اقتصادی»غیرفعال شده است.
مرکز خبرنگاران افغانستان از آغاز فعالیت نشریه اطلاعات شهر استقبال میکند و ایجاد رسانههای مستقل و حرفهای را برای تقویت اطلاعرسانی و بازتاب صدای مردم بدخشان مهم و مؤثر میداند.
مرکز خبرنگاران افغانستان امیدوار است مدیریت این نشریه بتواند در جایگاه یک رسانه متعهد به اصول حرفهای خبرنگاری، به درستی عمل کند و زمینه حمایت مخاطبان را برای ادامه کار و تقویت آن فراهم سازد.
بعد از سقوط نظام جمهوری در 24 ا سد 1400 و بازگشت دوباره طالبان به قدرت، دهها رسانه صوتی، تصویری، چاپی و آنلاین در کشور از فعالیت بازماندند. مشکلات و محدودیتهای وضع شده از سوی طالبان بر کار رسانهها و خبرنگاران، از جمله دلایل اصلی این وضعیت بوده است. در این مدت اما با وصف غیرفعال شدن رسانههای چاپی خصوصی در بدخشان، رسانههای صوتی و تصویری به تقلای شان برای بقا ادامه دادهاند. در حال حاضر در کنار رادیو و تلویزیون ملی(دولتی)، 10 رادیو و دو تلویزیون خصوصی در این ولایت فعالیت دارد.