۳۵ تن از خبرنگاران حوزه شرق کشور در زمینه امنیت و مصونیت آموزش دیدند

۱۷جدی ۱۳۹۸

جلال‌آباد- برنامه آموزشی ارتقاء امنیت خبرنگاران حوزه شرق که با شرکت خبرنگارانی از ولایات ننگرهار، کنر، نورستان و لغمان در شهر جلال‌آباد برگزار شده بود به پایان رسید.

 

این برنامه آموزشی پنج روزه جزو یک برنامه جامع مرکز خبرنگاران افغانستان می‌باشد که در راستای ارتقاء امنیت خبرنگاران و رسانه‌های خبری کشور راه اندازی شده است. این برنامه در بخش‌های توزیع و تشریح کتاب آموزشی رهنمای امنیت خبرنگاران، تبادل تجارب خبرنگاران با یک‌دیگر، جمع‌آوری نظرها و پیشنهادهای شرکت کنندگان، و دادخواهی برای تامین امنیت خبرنگاران و پایان دادن به معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران ولایات حوزه شرق عملی شده است.

شاه‌محمود شینواری، نماینده مرکز خبرنگاران افغانستان در ولایت ننگرهار گفت که در این دوره آموزشی پنج روزه ۳۵ تن از خبرنگاران از ولایات ننگرهار، کنر، نورستان و لغمان شرکت کرده بودند.

به گفته وی، کتاب رهنمای امنیت خبرنگاران که در بخش‌های امنیت فیزیکی، آنلاین و دیجیتال و امنیت روانی تهیه شده است به خبرنگاران شرکت کننده به شکل گروهی و همچنان در دفاتر رسانه‌های مختلف تشریح و توصیه‌های مطرح شده در آن مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

این برنامه قبل از این در حوزه  شمال شرق(کندز)، شمال(مزار شریف)، مرکز(بامیان)، جنوب(قندهار) و جنوب شرق(خوست) برگزار شده و قرار است در ماه جاری در دو حوزه دیگر کشور(کابل، غرب) نیز عملی شود.

شرکت کنندگان این دوره آموزشی، خاطر نشان کردند که وضعیت امنیتی حوزه شرق به ویژه ننگرهار در سال جاری بهبود یافته است اما هنوز هم چالش‌ها و تهدیدهای جدی امنیتی وجود دارد که بیشتر از سوی افراد و گروه های مسلح غیر مسؤل و زورمندان می‌باشد.

رحمت الله زیارمل، خبرنگار تلویزیون "آریانا نیوز" در حوزه شرق گفت:" متاسفانه مشکلات امنیتی و تهدید خبرنگاران هم از سوی گروه های مسلح غیر مسؤل و هم از سوی مافیای اقتصادی و زورمندان وجود دارد و اداره محلی نیز در این زمینه به درستی عمل نکرده است."

گلاب ابراهیمی، خبرنگار رادیو "کاوون غگ" در ولایت لغمان گفت که برنامه آموزشی امنیت و مصونیت خبرنگاران را مفید و مؤثر یافته است.

وی گفت:" در این برنامه موضوعات زیادی مطرح شد که جالب و در عین حال تازه بود و در صورتی که خبرنگاران آن‌ها را در نظر بگیرند در کاهش سطح خطرهای احتمالی بسیار مؤثر خواهد بود."

بر پایه معلومات مرکز خبرنگاران افغانستان، از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۸هجری خورشیدی، افزون بر بیش از یک هزار مورد خشونت فیزیکی، تهدید، فشار و ارعاب خبرنگاران، حدود ۱۰۹ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای نیز در مناطق مختلف کشور جان خود را از دست داده اند که از این تعداد، ۷ مورد آن در حوزه شرق( ۶ مورد در ننگرهار، ۱ در لغمان) بوده است.