مدیر مسؤل و دو گزارشگر رادیو نسیم بار دیگر بازداشت شدند

از راست به چپ: سلطان علی جوادی مدیر مسؤل رادیو نسیم، سیف‌الله رضایی و مجتبی  قاسمی دو خبرنگار این رادیو حوالی ظهرامروز در نیلی بازداشت شدند.

16 میزان 1402

نیلی- در حالی که رادیو نسیم در دایکندی بعد از ده روز هنوز اجازه بازگشایی بدست نیاورده است، مدیر مسؤل و دو گزارشگر این رسانه بار دیگر از سوی استخبارات بازداشت شدند. مرکز خبرنگاران افغانستان این اقدام استخبارات را خلاف قانون رسانه‌های همگانی کشور و در راستای محدود کردن بیشتر رسانه‌های آزاد می‌داند و خواستار آزادی هرچه زودتر خبرنگاران بازداشت شده و بازگشایی رادیو نسیم می‌باشد.

توضیح عکس: از راست به چپ: سلطان علی جوادی مدیر مسؤل، سیف‌الله رضایی و مجتبی  قاسمی دو خبرنگار رادیو نسیم  حوالی ظهرامروز در نیلی بازداشت و بعد از 5 ساعت آزاد شدند.

یک منبع در دایکندی به مرکز خبرنگاران افغانستان گفت که سلطان علی جوادی مدیر مسؤل، سیف‌الله رضایی و مجتبی  قاسمی دو خبرنگار رادیو نسیم حوالی ساعت 12 چاشت روز گذشته از سوی استخبارات بازداشت شده‌اند. تا هنوز جزئیات این رویداد مشخص نیست اما دومین بار در ده روز گذشته است که این خبرنگاران بازداشت می‌شوند.

روز 5 میزان کارمندان استخبارات ولایت دایکندی با هجوم به دفتر رادیو نسیم در شهر نیلی مرکز این ولایت، ضمن ضبط ابزار کاری کارمندان از جمله گوشی‌های موبایل و دستگاه‌های ثبت صدا، دروازه آن را مهر و لاک کردند.

در همان روز، نیروهای استخبارات سلطان علی جوادی مدیر مسؤل، سیف‌الله رضایی و مجتبی  قاسمی دو خبرنگار رادیو نسیم را نیز بازداشت کردند و به اداره استخبارات در نیلی انتقال دادند. این سه کارمند رادیو نسیم بعد از پنج ساعت بازجویی، آزاد شدند اما تلفون‌های موبایل‌ آنان را پس ندادند.

 تا هنوز مسؤلان محلی «امارت اسلامی» در دایکندی در مورد  دلیل بستن رادیو نسیم و بازداشت کارمندان آن ابراز نظر نکرده‌اند اما یک منبع محلی گفت که احتمال می‌رود این کار بخاطر برنامه‌های این رسانه از جمله بازنشر برخی برنامه‌های یک شبکه رادیویی خارج از کشور صورت گرفته باشد.

مرکز خبرنگاران افغانستان بازداشت دوباره کارمندان رادیو نسیم را در حالی که این رسانه همچنان به دستور اداره محلی بسته است، به عنوان بخشی از روند تشدید فشار بر رسانه‌های محلی می‌داند و از اداره محلی می‌خواهد هرچه زودتر این خبرنگاران را آزاد کند و اجازه بازگشایی رادیو را صادر کند. مطابق با قانون رسانه‌های همگانی، رسانه‌ها در انجام کارهای حرفه‌ای خود آزاد هستند و مسؤلان نباید در کار آنها محدودیت خلق کرده و یا آنان را تهدید کنند بلکه باید از آنها حمایت کنند.

این رویداد در حالی رخ می‌دهد که در ابتدای سال جاری هجری شمسی وزارت اطلاعات و فرهنگ «امارت اسلامی» طرحی را جهت رسیدگی به مسائل رسانه‌ها و خبرنگاران اعلام کرد. برمبنای این طرح هیچ اداره دیگری حق مداخله در امور رسانه‌ها و کارهای خبرنگاران را ندارد و امور و مسائل مربوط به رسانه‌ها و خبرنگاران در کشور باید از طریق وزارت اطلاعات و فرهنگ و به ویژه کمسییون رسیدگی به شکایات و تخطی‌های رسانه‌ای پیگیری و رسیدگی ‌شود.