۳۱ ثور ۱۳۹۷
نیلی-- خبرنگاران محلی در دایکندی می گویند که به دلیل توهین و تحقیر یکی از همکاران شان از سوی سرپرست اداره ثبت احوال و نفوس و ادامه روند محدودیت در دسترسی به اطلاعات، پوشش خبری اداره محلی را تحریم کرده اند.
خبرنگاران معترض امروز در یک نشست خبری در شهر نیلی مرکز ولایت دایکندی موضع خود را در این زمینه اعلام کردند.
جاوید جویا، خبرنگار رادیو و تلویزیون راه فردا و خبرنگار رادیو محلی نسیم در این نشست خبری گفت:" روز گذشته برای تهیه گزارش به اداره ثبت و احوال نفوس ولایت رفته بودم و به محض ورود به دفتر حفیظ الله واردات، سرپرست این اداره، نامبرده با الفاظ تند گفت که شما خبرنگاران دیوانه و مست هستید."
جویا افزود که این مسؤل دولتی با بیان این که رسانه چیست، دسترسی به اطلاعات و قانون چیست، او را از شبعه خود بیرون می کند.
رضا واحدی مدیر مسؤل رادیو نسیم گفت:" ما بارها به ریاست اطلاعات و فرهنگ مکتوب فرستادیم که خبرنگاران به اطلاعات دسترسی ندارند اما آن اداره در راستای بهبود وضعیت هیچ اقدامی را انجام نداده است."
وی با متهم کردن والی دایکندی به بی کفایتی، گفت که والی بارها گفته است که ادارات محلی باید در اسرع وقت اطلاعات مورد درخواست رسانه ها را ارایه کنند اما نتوانسته است این دستور العمل را اجرایی کنند.
سید محمد انور شهاب، مدیر مسؤل رادیو دایکندی گفت که تا زمانی که اداره محلی به این قضیه به طور جدی رسیدگی و در راستای تسهیل دسترسی خبرنگاران به اطلاعات به صورت اساسی اقدام نکند، رسانه های دایکندی خبرهای اداره محلی را پوشش نخواهند داد و آن را تحریم می کنند.
وی گفت که نگرانی خبرنگاران به محدودیت در دسترسی به اطلاعات محدود نیست و جامعه رسانه ای دایکندی از نهادهای عدلی و قضایی ولایت نیز به دلیل این که تا اکنون به چندین مورد خشونت، تهدید و فشار زورمندان علیه خبرنگاران رسیدگی نکرده اند، نیز شاکی هستند.
رئیس اداره ثبت احوال و نفوس دایکندی و اداره محلی تا اکنون در این زمینه واکنش نشان نداده اند.
مرکز خبرنگاران افغانستان، برخورد توهین آمیز با خبرنگاران و تحقیر آنان را از سوی هر مرجعی که باشد، به عنوان اقدامی خلاف ارزش های انسانی و شهروندی محکوم می کند و این گونه رفتارها و یا اعمال هر گونه محدودیت فراقانونی در زمینه دسترسی به اطلاعات از مسؤلان و یا ادارات دولتی را قابل پیگرد قانونی می داند.
حق دسترسی به اطلاعات در قانون اساسی افغانستان و قانون رسانه های همگانی به رسمیت شناخته شده است و افغانستان چهار سال قبل در این زمینه قانون اختصاصی دسترسی به اطلاعات را تصویب کرده است.
مرکز خبرنگاران افغانستان از اداره محلی دایکندی می خواهد مطابق با قوانین کشور که آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات را محترم شمرده است، به مسؤلیت و مکلفیت خود عمل کرده و به شکایات خبرنگاران به شکل جدی رسیدگی کند.
این نهاد در عین حال به عنوان عضو فدراسیون رسانه ها و خبرنگاران افغانستان وظیفه خود می داند تا شکایات و نگرانی خبرنگاران دایکندی را از طریق کمیته مشترک حکومت و رسانه ها پیگیری کند.