مدیر مسؤل رادیو «خوشحال» در غزنی توسط استخبارات بازداشت شده است 

مدیر مسؤل رادیو «خوشحال» در غزنی توسط استخبارات بازداشت شده است 

۲۰ ثور ۱۴۰۴ 

غزنی - سلیمان راحل، مدیر مسؤل رادیو «خوشحال» در غزنی، توسط کارمندان اداره استخبارات این ولایت بازداشت شده است. مرکز خبرنگاران افغانستان ضمن ابراز نگرانی جدی درباره این رویداد، از مسؤلان محلی اداره حاکم در غزنی می‌خواهد این خبرنگار را هر چه زودتر و بدون قید و شرط آزاد کنند. 

یک منبع محلی در غزنی و آگاه به موضوع به مرکز خبرنگاران افغانستان گفت که سلیمان راحل حوالی ساعت ۷ شام روز دوشنبه ۱۵ ثور، توسط کارمندان ریاست استخبارات این ولایت از مرکز شهر غزنی بازداشت شده است، اما تا کنون دلیل بازداشت او مشخص نیست. 

یک خبرنگار محلی در غزنی گفت که این احتمال وجود دارد که راحل در پیوند با برخی پست‌های اخیرش در فیسبوک، که درباره مشکلات و چالش‌های اجتماعی از جمله تشدید فقر اقتصادی مردم بوده است، بازداشت شده باشد. به گفته وی، مسؤلان اداره استخبارات غزنی بازتاب مسائل اجتماعی و مشکلات مردم را تحریک افکار عمومی تلقی می‌کنند. 

تا کنون مسؤلان اداره حاکم، از جمله اداره استخبارات غزنی، در این زمینه ابراز نظر نکرده‌اند. در ماه میزان سال گذشته حکمت آرین مدیر مسؤل پیشین رادیو خوشحال از سوی دادگاه ابتدایی غزنی به اتهام نشر موضوعی در مورد عملیات جنگی طالبان به یک ماه حبس محکوم شد و بعد از سپری کردن این مدت در زندان، آزاد شد.

این چهارمین مورد بازداشت خبرنگاران در یک هفته اخیر در کشور است. روز دوشنبه ۱۵ و سه‌شنبه ۱۶ ثور، سه خبرنگار محلی در تالقان، مرکز ولایت تخار، بازداشت شدند. 

مرکز خبرنگاران افغانستان با ابراز نگرانی جدی نسبت به بازداشت سلیمان راحل، از مسؤلان اداره حاکم در غزنی می‌خواهد این خبرنگار را هر چه زودتر و بدون قید و شرط آزاد کنند و اجازه بدهند خبرنگاران بر مبنای قانون رسانه‌های همگانی کشور بدون ترس و هراس از بازداشت و دخالت افراد و نهادهای غیر مسؤل کار حرفه‌ای خود را انجام دهند.

بر اساس قانون رسانه‌های همگانی که وزارت اطلاعات و فرهنگ اداره حاکم طالبان آن را قابل اجرا می‌داند، خبرنگاران در انجام کارهای حرفه‌ای خود آزاد هستند و مسؤلان باید بدون محدودیت و یا تهدید آنان، از حرفه‌شان حمایت کنند. 

بر پایه داده‌های ثبت‌شده در ردیاب آزادی رسانه‌های مرکز خبرنگاران افغانستان، اکنون علاوه بر راحل، دست‌کم ۱۳ خبرنگار و یا کارمند رسانه دیگر نیز در بازداشت هستند یا دوران محکومیت خود را در زندان می‌گذرانند. از این تعداد، شش تن به مدت هفت ماه تا سه سال زندان محکوم شده‌اند.