مرکز خبرنگاران به ائتلاف جهانی عدالت برای شیرین ابوعاقله خبرنگار مقتول فلسطینی پیوست

۸ جوزا ۱۴۰۱

کابل- مرکز خبرنگاران افغانستان، به ائتلافی از سازمان حامی خبرنگاران و حقوق بشر از کشورهای مختلف پیوست که خواستار تحقیقات فوری، کامل و مستقل در مورد قتل شیرین ابوعاقله خبرنگار شبکه الجزیره هستند. این خبرنگار فلسطینی ۲۱ ماه ثور سال جاری هنگام یورش نظامیان اسرائیلی به شهر جنین در شمال کرانه باختری رود اردن کشته شد.

این درخواست دادخواهی توسط انستیوت بین‌المللی مطبوعات تهیه شده است و ۳۴ سازمان مدافع حقوق خبرنگاران از کشورهای مختلف از جمله مرکز خبرنگاران افغانستان آن را امضاء کرده است.

در این درخواست آمده است که قتل شیرین ابوعاقله که سال‌ها از کرانه باختری فلسطین گزارش می‌داد، بسیاری را در جهان شوکه کرده است. در این نامه دادخواهی به نقل از شبکه الجزیزه گفته شده است که شیرین و سه خبرنگار دیگر این تلویزیون هنگام تهیه گزارش از حمله اسرائیل به اردوگاه(کمپ) آوارگان فسطینی در شهر جنین در کرانه باختری رود اردن هدف گلوله نظامیان اسرائیلی قرار گرفتند. در نامه تصریح شده است که این خبرنگاران کلاه و جلیقه‌(واسکت) ایمنی به تن داشتند که  به وضوح  آنها را به عنوان خبرنگار مشخص می کرد اما با وصف آن، شیرین ابوعاقله از ناحیه صورت و همکارش علی الصمودی از پشت هدف گلوله قرار گرفت که شیرین جان باخت و الصمودی پس از معالجه در شفاخانه، مرخص شد.

در این نامه دادخواهی بین‌المللی خاطر نشان شده است که با توجه گزارش‌های شاهدان عینی، اسناد ویدئویی و گزارش‌های رسانه‌ای، ممکن است این خبرنگاران به طور عمدی از سوی سربازان اسرائیلی هدف قرار گرفته باشند. سازمان‌های امضاء کننده، خواستار توجه به این رویداد به عنوان یکی از نمونه‌های برجسته‌تر خشونت علیه خبرنگاران و کارکنان رسانه در فلسطین شده‌اند. در دادخواست آمده است که بر اساس داده‌های یونسکو(سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد)، از سال ۲۰۰۲ میلادی تاکنون حداقل ۲۳ خبرنگار در فلسطین کشته شده‌اند و صدها خبرنگار دیگر نیز زخمی شده و یا مورد خشونت قرار گرفته‌اند.

در درخواست عدالت برای این خبرنگار فلسطینی آمده است که با توجه به اسناد بین‌المللی و حقوق بشری و همچنان قطعنامه‌های سازمان ملل متحد در الزام حکومت‌ها به بررسی سریع، کامل و مستقل رویدادهای حمله به خبرنگاران و یا نقض حقوق آن‌ها، اسرائیل یکی از حکومت‌های ناکام در این زمینه بوده است. سازمان‌های  امضاء کننده این دادخواهی، ضمن درخواست از اسرائیل برای انجام تحقیقات  کامل، شفاف و مستقل، افزوده‌اند که باید این تحقیقات مطابق با پروتکل‌های سازمان ملل متحد و با حضور کارشناسان و یا ناظران مستقل بین‌المللی صورت بگیرد و در نبود چنین اقدامی از سوی اسرائیل، این رویداد از سوی دادگاه بین‌المللی کیفری( ICC) رسیدگی شود.

متن کامل نامه و سازمان‌های امضاء کننده